Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Витоша откриват зимния сезон

2
Снимка: Facebook / vitoshaski

Слънчево и тихо време се очаква днес на Витоша, където ще бъде даден официален старт на зимния сезон, съобщи “Витоша ски” на своя сайт. Организаторите обещават приятни изненади за гостите на планината.

Отворени ще бъдат пистите “Витошко Лале 1“, “Витошко Лале 2“, “Меча поляна“, “Ветровала“ и “Витоша сноупарк“. Заради ремонт няма да работи кабинковият лифт “Симеоново”.

Цените на лифт картите и на билетите остават като миналогодишните. Еднодневната карта за възрастни струва 50 лв., за ученици, студенти и пенсионери – 40 лв., за деца до 12 г. – 35 лв. Предвиждат се и различни отстъпки.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10