Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха допълнителни автобуси, за да компенсират спрелия Симеоновски лифт

Снимка: БГНЕС

Симеоновският лифт неочаквано спря. Кметът на София Васил Терзиев нареди спешно свикване на комисия, която да разследва мистерията.Терзиев сподели във Фейсбук, че като много софиянци е останал неприятно изненадан, че съоръжението не работи.

В Столичната община няма официална информация от собственика на лифта какво е наложило спирането. Уведомяването е наложително, защото, ако лифтът не работи, е необходимо да се вземат мерки за организация на движението. Кметът на София коментира, че подобна ситуация е напълно недопустима, и то само дни след откриването на ски сезона на Витоша. Терзиев съобщава, че вече са осигурени двойно повече автобуси по ключовите трасета, за да се компенсира липсата на Симеоновския лифт и повече туристи да използват градския транспорт вместо автомобилите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38