Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова европейска музика представят Биг бендът на БНР и гост-музиканти от Балканите

Снимка: facebook.com/BIgBandBNR

За пореден път Българското национално радио среща значими за европейската джаз сцена музиканти от Балканите в концерт на Биг бенда на БНР. Част от проекта Нова европейска музика, концертът тази вечер (18.01) от 19 ч. в Първо студио на Радиото ще представи авторска музика на Владимир Николов от Северна Македония – композитор, китарист и аранжор, който в случая е и гост-диригент. Като солисти ще чуем барабаниста Сърджан Иванович от Босна и българските му колеги Михаил Иванов – бас китара / контрабас и Антони Дончев – пиано.

Сътрудничеството на Владимир Николов, Сърджан Иванович и Михаил Иванов датира още от 2002 г., когато се срещат в Консерваторията в Амстердам. Тримата продължават да свирят заедно в ансамбъла "Николов-Иванович Ундектет", създаден през 2017 г. от Владимир Николов и Сърджан Иванович. Сега и българската публика има възможност да съпреживее на живо музиката, която правят.

Композицията "Scream" с автор Владимир Николов е от третия албум на "Николов-Иванович Ундектет" – "Dystopia", издаден през декември 2023 г. Пиеси от него ще прозвучат и в концерта тази вечер в Първо студио на БНР.

Редактор: Диляна Трачева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рокаджиите от D2 празнуват 25 години на сцената с концерт в НДК

25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музикална индустрия – всичко това празнуват днес музикантите от D2 с концерт на сцената на Зала 1 на НДК. Групата е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 10.05.24 в 10:15

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26

ОСТАВА с "Тест" за света ни днес и любовта

"Светът е тест за нас. Светът е стес и грях…" – пее фронтменът на група ОСТАВА Свилен Ноев в песента "Тест", с която изследват променения ни до неузнаваемост свят и подвластната му любов . Наскоро музикантите представиха и видеото към последния..

публикувано на 08.05.24 в 10:15