Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Лукойл” е внесла в държавен фонд по-ниска сума от определената

Снимка: БТА

Петролната рафинерия “Лукойл Нефтохим Бургас” е внесла във фонд “Сигурност на електроенергийната система” 45 млн. лв. – сума, по-ниска от определената от Министерството на икономиката, съобщиха от фонда за БНР. Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт “Лукойл” е трябвало да внесе около 70 млн. лв. за декември 2023 г.

Агенция “Митници” проверява “Лукойл Нефтохим Бургас”

От икономическото министерство коментираха, че вноските са публични вземания и подлежат на принудително изпълнение от публичен изпълнител по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

България е европейска държава и няма да допусне подобно унизително отношение от страна нито на “Лукойл”, нито от която и да е руска компания, структура или персона”, заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, настоявайки компетентните държавни органи незабавно да предприемат необходимите действия, за да съберат дължимите 25 млн. лв.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София вече има водородна зарядна станция

Първата водородна зарядна станция за страната ни – в рамките на Центъра за компетентност “Хитмобил”, беше официално открита в София. Съоръжението е изработено от австрийската фирма EDC-ANLAGENTECHNIK. “ Това е първата в България и региона полева..

публикувано на 11.05.24 в 09:02

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10

Почти половината българи са скептични към въвеждането на еврото

47% от българите не са съгласни с твърдението, че влизането на България в еврозоната ще доведе до тласък на българската икономика и ще повиши жизненият им стандарт. Това показва национално проучване на агенция "Маркет линкс". То е проведено сред..

публикувано на 10.05.24 в 14:37