Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанското “Нешънъл джиографик“ определи България като “голямата изненада на Европа”

Снимка: viajes.nationalgeographic.com

Под заглавието “Природни пейзажи, градове и находки, които превръщат България в голямата изненада на Европа” испанското издание на “Нешънъл джиографик“ публикува материал, посветен на нашите забележителности, съобщи посолството ни в Мадрид.

В публикацията списанието акцентира върху многообразния облик на страната ни - тя е балканска с планините си, средиземноморска с кухнята си, повлияна от културния си допир с Ориента, близка до Елада с топлите си нрави. Отделено е внимание на Пловдив, на Бачковския и Рилския манастир, на Розовата долина и Казанлъшката гробница, на Велико Търново и София, на характерната ни кухня и непокътната природа.

Това е вторият материал, който испанското издание на популярното списание посвещава на страната ни. В края на м.г. "National Geographic" отдели централно място за най-старото съкровище в света от петото хилядолетие пр. н.е. – част от колекцията на варненския Археологически музей.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10