Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Богдан Богданов:

Ако няма аргументи, ще предотвратим увеличението на мобилните услуги

Богдан Богданов
Снимка: Савина Спасова

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече за мобилни услуги, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов по повод индексацията на цените на трите мобилни оператори от 1 февруари.

Трета поредна година операторите обявяват едновременно по-високи цени на услугите си, позовавайки се на клаузи в договорите с потребителите.

Министърът обясни, че първата среща с представители на мобилните оператори ще се състои през следващата седмица. На нея трябва да станат ясни аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да се видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на държателите на услугата.

Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира Богдан Богданов.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10

Почти половината българи са скептични към въвеждането на еврото

47% от българите не са съгласни с твърдението, че влизането на България в еврозоната ще доведе до тласък на българската икономика и ще повиши жизненият им стандарт. Това показва национално проучване на агенция "Маркет линкс". То е проведено сред..

публикувано на 10.05.24 в 14:37
Ирене Мария Планк

Реализирали се в Германия българи основават компании в България

Около половин милион са българите, които живеят и работят в Германия, като 30 000 от тях са двойни граждани. Това съобщи пред БНР- Кърджали посланикът на федералната република Ирене Мария Планк. По думите ѝ, в момента се наблюдава обратна тенденция -..

публикувано на 08.05.24 в 16:18