Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винарни от Северна България отварят врати за туристи на 10 февруари

Винена карта ден на отворени врати за Трифон Зарезан в Западна и Централна Дунавска равнина
Снимка: danubeplain.com

Винарни от Западна и Централна Дунавска равнина запърви път отварят вратите си за посетители на 10 февруари, събота. Денят е избран между 1-ви и 14 февруари, които са двете дати за празнуване на Св. Трифон Зарезан. Надяваме се виненият тур да стане ежегоден, каза за БТА Еми Маринова, собственик на семейна бутикова изба, която е сред организаторите.20-те изби са част от създадената през 2023 г. Винена карта на Западна и Централна Дунавска равнина. В нея влиза и Институтът по лозарство и винарство в гр. Плевен."Правим инициативата в почивен ден, за да могат повече ценители на виното да ни посетят, да влязат в избите, да ги разгледат, да научат повече за производството на вино, за местните и международните винени сортове, да дегустират", допълва Маринова. В сайта на винената карта  https://danubeplain.com/ има подборна информация за Деня на отворените врати и възможностите да се комбинират посещения в няколко винарни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10