Винарни от Западна и Централна Дунавска равнина запърви път отварят вратите си за посетители на 10 февруари, събота. Денят е избран между 1-ви и 14 февруари, които са двете дати за празнуване на Св. Трифон Зарезан. Надяваме се виненият тур да стане ежегоден, каза за БТА Еми Маринова, собственик на семейна бутикова изба, която е сред организаторите.20-те изби са част от създадената през 2023 г. Винена карта на Западна и Централна Дунавска равнина. В нея влиза и Институтът по лозарство и винарство в гр. Плевен."Правим инициативата в почивен ден, за да могат повече ценители на виното да ни посетят, да влязат в избите, да ги разгледат, да научат повече за производството на вино, за местните и международните винени сортове, да дегустират", допълва Маринова. В сайта на винената карта https://danubeplain.com/ има подборна информация за Деня на отворените врати и възможностите да се комбинират посещения в няколко винарни.
Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..
Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..
Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а? Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..
Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня..
Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и..