Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сто години"

Снимка: Facebook /D2

В рубриката Песен на деня ще се върнем към началото на новото хилядолетие, което донесе нов подем в съвременната българска музика. Сред знаковите за онова време групи е D2 - с хитове, които звучат актуално и се пеят и днес. Един от тях е "Сто години" от албума на групата "2002". Димитър Кърнев – китаристът на D2 и единият от създателите на групата – е автор на музиката и аранжимента, а текстът е написан от Румен Гайдев – Гаро.


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15