Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътешествие извън границите на обикновното възприятие с “Квантова симфония” в Двореца

Снимка: Национална галерия

Аудиовизуална инсталация “Квантова симфония“ ще бъде показана в Двореца в София от 13 февруари до 10 март т.г.

Това е първата по рода си инсталация у нас, използваща революционната холографска технология за създаване на завладяващо сетивно преживяване, обясняват организаторите от Националната галерия и “Сензор студио“. По думите им, посетителите ги очаква магично пътешествие извън границите на обикновеното възприятие, в което квантовата физика и изкуството се сливат и предизвикват размисъл за връзката между видимото и невидимото, между науката и изкуството.

Космическата картина пред очите на зрителите ще бъде допълнена от аудиовизуални ефекти. “Всяка визуализация е съобразена със специално създадена звукова доработка, която улавя есенцията на квантовата реалност, превръщайки Балната зала на Двореца в един вълшебен свят”, разкриват организаторите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15