Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Radio On"

Снимка: YouTube /MIRO

В рубриката Песен на деня празнуваме Световния ден на радиото с песен на Мирослав Костадинов, когото всички познаваме като Миро – един от най-популярните и обичани български певци. Самият той споделя, че радиото има изключително важна роля в живота му. Като съвсем малък е стоял неотлъчно до радиото, което първо го е запознало с музиката. Нейната магия завладява целия му живот и предопределя професионалния му път, донесъл му десетки награди, и най-важното - любовта на публиката. В албума си "Омиротворен" от 2008 г. Миро отдава своята почит на радиото с авторската си песен "Radio On".

Аз, аз не съм твоят глас, но ти ме слушаш.

Аз, аз съм гласът от твоето радио!

Аз те следвам като лъч светлина

в мрака оттук до твоя дом.

Но аз съм само глас,

Живея само в твоето радио.

(Пусни си радиото!)

С мен твоето утре се повтаря.

Пускаш ме, тръгва то,

Отново бързо се променя

Лошо настроение в добро.

C’mon, c’mon, turn your radio On!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15