Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделските министри на Европейския съюз търсят решения на кризата в селското стопанство

Кирил Вътев
Снимка: mzh.government.bg

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва на днешното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел, съобщиха от ресорното ведомство.

Очаква се Белгийското председателство и Европейската комисия да представят информация по повод необходимостта от бързи отговори на настоящата кризисна ситуация в селскостопанския сектор.

Министрите ще дискутират необходимите краткосрочни и дългосрочни действия на европейско и национално ниво, за да бъде намалена административната тежест за фермерите и да се намери отговор на предизвикателствата, пред които са изправени.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БНБ отчита ускорено нарастване на БВП в началото на годината

През първото тримесечие на 2024 г. реалният БВП на страната се повишава с ускоряващ темп, което е предпоставка за сходна годишна динамика, посочва икономическият бюлетин на Българска народна банка (БНБ). За растежа са допринесли подобреното..

обновено на 14.05.24 в 16:08

Предизвикателствата пред въвеждането на еврото в България обсъждат експерти

Международна конференция "България в еврозоната, кога?", посветена на ключовата тема за присъединяването на страата ни към еврозоната, перспективите и необходимите реформи това да се случи, ще се проведе на 14 май в София. Нейни организатори са..

публикувано на 14.05.24 в 07:10

Започва най-големият форум за земеделска техника БАТА АГРО

Шестнайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще бъде открито днес в присъствието на служебния земеделски министър Георги Тахов. Форумът ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. На изложението ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 07:00