Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията по интелектуална собственост предлага да обучава български младежи

Румен Радев и Дарен Танг
Снимка: Президентство

Защитата на интелектуалната собственост и подобряването на механизмите, по които компаниите в България получават достъп до финансиране и за защита на своите идеи и продуктите и технологиите, които разработват, обсъдиха на среща в Анталия президентът Румен Радев и генералният директор на Световната организация по интелектуална собственост /СОИС/ Дарен Танг. СОИС е една от специализираните междуправителствени организации на ООН и в нея членуват 193 държави от цял свят. 
Дарен Танг изрази готовност СОИС да провежда в страната ни повече програми за обучение и за защита на интелектуалната собственост, насочени към младите хора и способността им да реализират по-бързо иновативните си идеи в сферата на производството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05