Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои захлаждане с валежи от дъжд и сняг

Снимка: БТА

В сряда, 6 март, облачността над България ще е значителна, около и след обяд на места в югозападната половина от страната ще превали дъжд, в планините над 1300 м - сняг. Вечерта от югозапад валежите ще се усилят.  Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 13°.

Над Черноморието ще духа до умерен североизточен вятър. Очакват се максимални температури в интервал 9°-13°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно, по върховете и мъгливо време. След временно спиране на валежите, в следобедните часове на места отново ще превали  сняг, а под 1200 м - дъжд. Вятърът ще отслабне, временно ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м - около минус 1°.

На Балканския полуостров ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в западната половина. В Албания и Гърция ще има и гръмотевици.

На Пиренейския полуостров от запад на изток облачността ще се увеличава и до вечерта в крайните западни райони ще превали. Над Западна Европа ще преобладава облачно време, без съществени валежи. В Централна Европа в по-южните части ще бъде облачно, с валежи, в алпийския регион от сняг. Валежи от дъжд ще има все още и в Централното Средиземноморие. Дъжд и сняг ще вали в Дания и в южните райони на Норвегия и Швеция. В останалата част на Скандинавския полуостров и в балтийския регион облачността ще е разкъсана, временно и до слънчево. Над Източна Европа ще преобладава облачно време, валежи от сняг ще има в северната половина и в източните райони.

В Лондон и Париж ще е 10- 11°. В Берлин 9°, а в Москва минус 1°. В Мадрид и Рим ще е 14°. В Белград 16°, в Букурещ и в Истанбул ще е съответно 12° и 11°. Най-топлата европейска столица остава отново Атина с 18°.

Отвъд Океана  – във Ванкувър ще е 4°,а в Отава 6 °. В Сан Франциско 15°, в Ню Йорк 12 °, в Чикаго 9°, в Маями 26°,  в Мексико сити  29°. В Буенос Айрес 24°, в Рио де Жанейро 28°, в Дубай 24°, а в Тел Авив 19°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40

България днес - 31 май 2024 г.

В последния ден от месец май за тази година в „България днес“ правим мост между децата и българската просвета и история. Ще ви разкажем за добрия пример от едно малко българско градче при отглеждането на най-малките. Ще похвалим заслужено..

публикувано на 31.05.24 в 19:00

Арх. Румен Джагаров реставрира стара къща и се връща на село, като протест срещу демографската криза

5257 населени места има в България, сочи регистърът на НСИ от 2021г. От тях близо 5 хил. са малките населени места, но според статистиката всяка година по едно от селата на България "умира" заради това, че от там си е заминал и последният негов жител. В..

публикувано на 31.05.24 в 11:35