Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приносът на България към НАТО е от решаващо значение за Черноморския регион

Снимка: БГНЕС

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин е на посещение в България. "Приносът на България към НАТО е от решаващо значение, особено по отношение Черноморския регион и Източния фланг", заяви по време на срещите си гостът.

Той похвали ангажимента на България за увеличаване на разходите за отбрана. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов подчерта, че сме свидетели на трансформационни промени в характера на войната. "От изключителна важност за нас и нашите съюзници е да поддържаме и развиваме технологично превъзходство, което винаги е било от съществено значение за военното превъзходство. Развитието на силна отбранителна индустрия, способна да реагира адекватно на новите предизвикателства е ключова поука за всички държави-членки на НАТО и ЕС“, подчерта Ефтимов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30

Хората с български паспорти в Северна Македония гласуваха и за управляващите, и за опозицията

На 8 май в Северна Македония се проведоха извънредни парламентарни избори и втори кръг на президентските избори. Преди гласуването един от водещите албански публицисти в страната нарече българите "сираци" в предизборната кампания, защото нито една..

публикувано на 09.05.24 в 17:15

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30