Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от нужните 234, с които изпревари друга българска футболна легенда - Димитър Бербатов /играл за ЦСКА София, Байерн Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и др./, който получи 181 гласа. В надпреварата се включиха 7 кандидата. Бербатов беше човекът, който първи официално поведе битката срещу Борислав Михайлов и лошото управление на българския футбол.
Иванов наследява на поста Борислав Михайлов, който подаде оставка миналия ноември след ескалирали улични протести на футболни фенове. Михайлов беше президент на БФС от 2005 г. до 2019 г. и отново от 2021 до 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арх. Румен Джагаров реставрира стара къща и се връща на село, като протест срещу демографската криза

5257 населени места има в България, сочи регистърът на НСИ от 2021г. От тях близо 5 хил. са малките населени места, но според статистиката всяка година по едно от селата на България "умира" заради това, че от там си е заминал и последният негов жител. В..

публикувано на 31.05.24 в 11:35
Варна

Плажовете в България са подготвени за летния сезон

Рекорден брой плажни ивици – 23, са отличени с марката за качество “Син флаг” на българското Черноморие , съобщи Кирил Спасов от Асоциацията на концесионерите на морски плажове. Той добави, че плажовете са готови да посрещнат туристите от 1 юни и отговарят..

публикувано на 31.05.24 в 09:31

Очаква се повишаване на температурите в страната

В петък, 31 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 17°, в София 11°. През деня ще е слънчево, след пладне ще се заоблачава на северозапад - възможни са валежи. Максималните температури ще са от 25 до 30°, в столицата 25°.  По..

публикувано на 30.05.24 в 20:05