Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от нужните 234, с които изпревари друга българска футболна легенда - Димитър Бербатов /играл за ЦСКА София, Байерн Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и др./, който получи 181 гласа. В надпреварата се включиха 7 кандидата. Бербатов беше човекът, който първи официално поведе битката срещу Борислав Михайлов и лошото управление на българския футбол.
Иванов наследява на поста Борислав Михайлов, който подаде оставка миналия ноември след ескалирали улични протести на футболни фенове. Михайлов беше президент на БФС от 2005 г. до 2019 г. и отново от 2021 до 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44