Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлагат дълго готвения сблъсък между Кубрат Пулев и Махмуд Чар

Снимка: БГНЕС

Двубоят за "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) между Кубрат Пулев и германеца Махмуд Чар се отлага, съобщиха от щаба на Чар. Причината е, че 39-годишният германец има контузия, заради която е претърпял операция.

"Чар контузи бицепса на лявата си ръка по време на тренировка. Той се нуждаеше от операция", каза промоутърът на германския боксьор Ерол Джейлан.

Мачът между Пулев и Чар трябваше да се състои на 30 март в зала "Арена София", но по всичко личи, че ще бъде отложен най-рано за есента на 2024 г. Пред bTV мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев също потвърди новината, но добави, че спешно се търси заместник на Чар и планираната за след десет дни галавечер остава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките Нургюл Салимова постигна първа победа в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените в Торонто. В IV кръг от надпреварата в канадския град 20-годишната..

публикувано на 08.04.24 в 10:10