Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През август в София ще дойде нов посланик на Обединеното кралство

Снимка: facebook.com/UKinBulgaria

Натаниъл Копси е назначен за посланик на крал Чарлз Трети в Република България, наследявайки д-р Роб Диксън, който ще премине на друга длъжност в дипломатическата служба, се казва в прессъобщение на британското посолство.

Посланик Копси ще встъпи в длъжност през август 2024 г. Преди това той е работил в кабинета на министъра на външните работи на Великобритания като главен автор на речи, обхващайки целия спектър от въпроси по външна политика на Обединеното кралство. Но по-голямата част от работата му е съсредоточена върху Европа, и по-специално ЕС и Източна Европа. 

Преди да се присъедини към Дипломатическата служба, Копси се занимава с научна дейност, а впоследствие става професор по политически науки.

Новият посланик говори български език и към него в София ще се присъедини и семейството му. "За мен е чест и удоволствие да се преместя в България като посланик на Великобритания. Никога досега партньорството ни не е било толкова важно, колкото е днес", подчерта Натаниъл Копси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник – в северната и южната част на Централна България

Във вторник , 4 юни, през страната ще премине студен фронт. От запад на изток ще превали. В Западна и Централна България има условия за значителни валежи и градушки. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от..

публикувано на 03.06.24 в 19:35

България днес - 3 юни 2024 г.

Пъстроцветна е първата за месец юни „България днес“. В днешната програма ще говорим за „умиращите“ български села и „протестът“ на един млад човек срещу тенденциите. Ще ви разкажем за нов и нетипичен подход в борбата срещу горските пожари,..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35