Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 25 март 2024 г.

Благовещение е! На днешния християнски празник на жената, в предаването "България днес" на Радио България, ще говорим за вярата, думите и истината в нас и около нас. Ще отбележим няколко важни събития, който ще бележат днешния 25 март - Денят на европейските автори, 90-годишнината от рождението на големият бургаски поет Христо Фотев и рождения ден на световната рекордьорка и до днес с 209 см. на висок скок Стефка Костадинова. Всичко това и още - в "България днес" с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.38 - Актуална информация от България и света

6.43 - Прогноза за времето у нас и по света

13.00 - На днешния християнски Ден на майката Дарина Григорова в разговор с богослова и автор на християнска литература Александра Карамихалева за начините и постъпките, чрез които съумяваме във всички случаи да свидетелстваме вярата си

25.19 - Писателката Петя Кокудева със специално обръщение към всички хора и история за Брадатковци по повод Деня на европейските автори

32.20 - Бургас отбелязва 90 години от рождението на големия български поет Христо Фотев – как морският ни град ще почете своя повелител на думите ще научим от репортажа на Петя Янакиева от БНР-Бургас и ще чуем стихове и думи на самият Христо Фотев за живота, любовта и морето, съхранени в "Златния фонд" на БНР

54.58 - "Леката атлетика е моята спортна любов. Тя ми даде ми самочувствие и сила." признава голямата Стефка Костадинова, която днес също отбелязва своя рожден ден. В олимпийската 2024 година рекордьорката на скок височина се връща в спомените си от две знакови участия на най-престижния спортен форум – в Сеул през 1988 година и Атланта 1996 година.

65.42 - "Песен на деня" – На празника Благовещение завършваме с едноименната песен в изпълнение на Даниел Спасов.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал животът в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни..

публикувано на 23.04.24 в 19:00

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00