Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

Снимка: facebook.com/SLNGband

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов, познат и като вокал на Сафо, и като автор на песни. Именно Влади е написал музиката и текста на най-новата песен на Сленг – "Лъжи и истини", видеото към която ще има своя официална премиера пред публика тази вечер, 28 март, в клуб в сградата на Столичната библиотека. Там музикантите ще представят за първи път на живо новия си сингъл, но и емблематични свои хитове като "Мой свят", "Синьо", "Любовта няма край", "Бял прах", кавъри на любимите на всички Tears for Fears, Depeche Mode, Peter Gabriel, U2 и др.

Освен певец и автор на песни, Влади Михайлов е и много популярен актьор, познат от телевизионния и кино екран. Той е привлякъл за заснемането на клипа към песента актьорите,с които играе в хитовия телевизионен сериал "Братя" – Мартин Димитров, Радослав Владимиров и Сара Драгулева. Младите артисти са решили да дарят хонорарите си от видеото за благотворителна кауза.

Владимир Михайлов
Според Влади Михайлов, песента е с послание – говори за разделението помежду ни в социалните мрежи, където е много лесно и безопасно да проявяваш омраза и да омаловажаваш вярванията на другия. В музикален план звученето е решено с почит към 80-те години на ХХ век, разказва барабанистът в Сленг Алекс Лазаров:

"В момента се задава един модел, от който ние се влияем по някакъв начин. Естествено, има корени и от 80-те, и от 90-те – по-скоро от 80-те, защото се оказа, че абсолютно всички сме фенове на музиката, която се е правила 80-те години, не само рок музика. И всъщност в новата песен "Лъжи и истини" най-много си личи този почерк – осемдесетарският. Ние стремглаво и стриктно искахме тази песен да го има този нюанс. И, естествено, имайки предвид, че излиза през 2024-та година, няма как да няма и нещо от модерната гледна точка. Така че резултатът от този хибрид, който направихме, е в "Лъжи и истини", и сме много щастливи от това."


В програмата на концерта на 28 март музикантите от Сленг са включили и една изненада – песента "Коя си сега" от албума "Бели петна", която навремето не е получила подобаващо медийно внимание.  Идеята им е да въвлекат хората от публиката да снимат каквото решат от изпълнението на тази песен, и да го изпратят на групата. Този материал ще се монтира и така феновете ще станат режисьори на първото официално лайф видео на Сленг.

Снимки: facebook.com/SLNGband



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15