Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Снимка: БГНЕС

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай.

Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и София-Шънджън-София с общо до седем честоти седмично.

Авиокомпаниите "България Еър" АД и "Гъливеър" са определени за изпълнение на редовни пътнически и комбинирани превози по въздушните линии София-Пекин-София и София-Шанхай-София, с общо до четири честоти седмично за първия превозвач и до три честоти за втория.

Въздушните линии са договорени със спогодба за въздушен транспорт между Китай и България. Изпълняването на редовни полети по линиите ще създаде пряка въздушна свързаност между двете страни и ще подобри свързаността на страната ни с далечния Изток, посочват от правителствената пресслужба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05

В събота ще е слънчево, в неделя отново се задават валежи от дъжд

В събота, 11 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. В сутрешните часове по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево. Максималните..

публикувано на 10.05.24 в 20:10