Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

Снимка: БКИ – Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията.


Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство” включва редки екземпляри от различни райони и периоди на над тривековната ни традиция в килимарството.


От 18 април до 14 юни т.г. посетителите ще могат да видят двайсет и два оригинални старинни килима от Чипровци, Котел и Пирот, които не са показвани досега. Експонатите идват от частна колекция. 


Снимки: БКИ – Париж


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска изложба за концлагера в Белене гостува във Вашингтон

Българската интерактивна изложба "Белене – смели истории от първо лице" гостува до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", осъществен с помощта на фондация..

публикувано на 12.06.24 в 11:52

Елена Алексиева представя в Берлин последния си роман "Вулкан"

Днес (12 юни) в Берлин (Nehringstraße 26, 14059 Berlin), местната българска общност, както и немските почитатели на българската култура, ще могат да се срещнат с писателката Елена Алексиева. Срещата от 19.00 ч., организирана от българското..

публикувано на 12.06.24 в 08:33

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16