Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

Снимка: facebook.com/TorontoBulgaria

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено от българската героична история. 

Денят на България в Шипка ще се състои на 11 май от 17.00 ч. Събитието има за цел да демонстрира богатата култура, традиции и история на България, и да сплоти местната българска общност. 

От консулството ни обещават, че гостите ги очакват българска народна музика, танцови спектакли, автентична българска кухня и други интересни неща.

"Независимо дали имате български корени, или проявявате интерес към изучаването на различните култури, ви каним да се присъедините към това специално събитие. Елате и почувствайте топлината и гостоприемството на българската общност в Шипка, Онтарио", отбелязват още от консулството ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Розите на България" разцъфтяват за 15 години Българско училище в Сао Пауло

Седмото издание на инициативата "Розите на България" ще се проведе в Бразилия. В рамките на събитието ще се отбележи и 15-ата годишнина от основаването на Българското училище в Сао Пауло с основател Михаил Кръстанов. Домакин ще бъде Музеят на..

публикувано на 11.05.24 в 10:10

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина.  20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в..

публикувано на 11.05.24 в 07:25

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50