Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Снимка: БКИЦ – Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич.

Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския културно-информационен център в Скопие.

Целта е популяризиране и запознаване на македонската публика с утвърдените имена и постижения на българската култура и изкуство, пише БТА.

Известен със своята несравнима виртуозност и завладяващо сценично присъствие, Марио Хосен е свирил на престижни сцени по целия свят заедно с топ оркестри. С голяма страст към световното музикално наследство, професионализмът му е фокусиран върху творчеството на Николо Паганини, което го прави един от най-добрите интерпретатори на италианския виртуоз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Къде ми са детските книжки, кажи ми, мой прашен сандък*

"Някога в Болоня построили дворец от сладолед точно на Големия площад и децата идвали отдалече да си поближат"– с тези думи започва разказът "Дворецът от сладолед" от книгата "Приказки по телефона" на Джани Родари, един от най-обичаните детски..

публикувано на 02.04.24 в 08:10

Изнасят на търг картини на Иван Мърквичка и Владимир Димитров-Майстора

Търг, посветен на модерното и поствоенно българско изкуство, включващ селекция от 104 произведения на изкуството, ще се проведе в София на 2 април в Hyatt Regency Sofia, предаде БТА. Сред творбите са знакови творби на Ярослав Вешин и три женски..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

В Деня на театъра връчват театралните награди ИКАР

В Световния ден на театъра, 27 март, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ в София, за 50-и юбилеен път, тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР. Творците ще получат отличия в 23 категории. Присъждат се и..

публикувано на 27.03.24 в 07:15