Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вити Гайтани" представят фолклорен спектакъл в Монреал

Снимка: facebook.com/stivanrilski

Клуб за народни танци "Вити Гайтани" ще представи днес от 19.00 ч. местно време в Монреал, Канада, танцовия спектакъл „Да съхраним българското“.

Събитието, което ще се проведе на адрес 1191 rue Sauvé, Montréal, QC, H2C1Z8 , се организира със съдействието на Българската православна църква „Свети Иван Рилски“ в града.

Ще се предлага разнообразно меню, алкохолни и безалкохолни напитки. Събраните средства от входа ще бъдат дарени за закупуване на костюми за децата от Клуба за народни танци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ефективни присъди за българи, източили 53,9 млн. паунда от британската социална система

Четирима българи, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи и пране на пари във Великобритания, получиха присъди между 3 и 8 години затвор от съда в лондонския квартал “Ууд Грийн” , предаде кореспондентът на БНР..

публикувано на 30.05.24 в 16:50
Къщата на Димитър Талев в Прилеп

Правителството търси спешно решение по казуса за къщата на Талев в Прилеп

Правителството възложи на министъра на културата Найден Тодоров в най-кратък срок да проучи възможността и да започне процедурата за закупуването на родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп. Около това се обединиха министрите от служебния..

публикувано на 30.05.24 в 12:56

Българите извън ЕС ще могат да упражнят евровот в дипломатическите ни мисии

В държавите извън ЕС ще може да се гласува за членове на Европейския парламент само в секциите в дипломатически и консулски представителства, уточни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева . "Избирателите, които на 9 юни ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 19:10