Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Снимка: БТА-архив

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас Запрянов, транспортния министър Георги Гвоздейков, зам. външния министър Мария Димитрова, началника на отбраната Емил Ефтимов и представители на службите за сигурност.

Служебният кабинет е готов при ескалация на напрежението да защити българите в Близкия Изток

До момента не са постъпили искания за евакуация на български граждани. Правителството следи внимателно развитието на ситуацията и е в готовност да предприеме допълнителни действия при необходимост.

България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност, се казва още в съобщението.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров и Виктория Томова

Григор Димитров започва участието си на “Ролан Гарос” с мач срещу Александър Ковачевич

Григор Димитров ще се изправи в първия си мач на “Ролан Гарос” срещу американеца от сръбски прозход Александър Ковачевич. Българският тенисист е поставен под номер 10 в схемата на втория за годината турнир от Големия шлем, който започва днес в Париж...

публикувано на 26.05.24 в 07:00

Слънчево и почти без валежи в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°...

публикувано на 25.05.24 в 18:30
Румен Радев пристига на работно посещение в Унгария

Войната в Украйна трябва да бъде прекратена по дипломатически път

България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария, заяви президентът Румен Радев след среща с унгарския си колега Тамаш Шуйок в Будапеща. В отговор унгарският държавен глава изтъкна, че България играе ключова роля в..

публикувано на 25.05.24 в 15:12