Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

34 градуса максимална температура в понеделник

Снимка: БТА

В понеделник ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – 10°, а максималните – между 29° и 34°, в София – около 30°.

В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м – около 15°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 22°-23° по северното крайбрежие до 29° в района на Бургас, а на морската вода – 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция към усилване.

На Балканите времето ще бъде слънчево и топло за средата на април. В Букурещ ще бъде 32 градуса, в Белград – 31, в Атина – 30, в Истанбул – 22.

На Британските острови, в северните райони на Франция и около Алпите, в страните от Бенелюкс и Дания ще вали дъжд, а във Финландия – сняг. Слънчево ще бъде на Пиренеите и над централните и южните райони от Италия. Предимно облачно ще бъде в по-голямата част от Централна Европа и на много места ще превалява дъжд. В балтийските страни валежите ще спират. В централната и северната част от Европейска Русия ще бъде облачно с валежи от дъжд, а на юг, както и в Беларус и в източната част от Украйна ще има разкъсана облачност, на места и до предимно слънчево. В Мадрид ще бъде 27 градуса, в Рим – 24, във Виена – 23, в Мюнхен – 16, в Париж – 13, в Москва – 10, в Стокхолм и Санкт Петербург – 5.

В Кейптаун ще бъде 27 градуса, в Ню Йорк – 24, в Чикаго – 22, в Мелбърн – 21. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15