Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

"Избираме заедно" – слоганът за изборите за Евро- и български парламент

ЦИК
Снимка: БГНЕС

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме заедно“, реши днес ЦИК.

Предвижда се на сайта на Комисията специален брояч да отчита оставащите дни до изборния ден и да се напомня за изтичащите важни срокове, свързани с упражняването на вота на 9 юни.

Днес ЦИК започна да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40

България днес - 31 май 2024 г.

В последния ден от месец май за тази година в „България днес“ правим мост между децата и българската просвета и история. Ще ви разкажем за добрия пример от едно малко българско градче при отглеждането на най-малките. Ще похвалим заслужено..

публикувано на 31.05.24 в 19:00

Боксьорът Радослав Росенов извоюва квота за олимпиадата в Париж

Европейският вицешампион в бокса Радослав Росенов спечели олимпийска квота в категория до 63,5 кг след победа над Александру Параскив от Молдова на турнира в Банкок. Така той стана петият български боксьор, който ще играе на игрите в Париж.  При жените..

публикувано на 31.05.24 в 17:06