Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 16 април 2024 г.

Предаване на Радио България

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в образованието на българчетата. Предлагаме ви срещи с директора Веселина Барки, заместник-директорът Ваня Которова и с преподавателката Веселина Стоилова. Разказваме и за предстоящото представяне в Канада и САЩ на книгите „На око“ на американеца Рори Милър, който от 15 години живее в България и на книгата "Проклятието на бялото сирене" на Милена Димитрова. Водещ е Красимир Мартинов. 

00:30 - 145 години от приемането на Търновската конституция
03:10 - Актуална информация от България и българските общности зад граница
12:50 - Времето у нас и по света
19:10 - Ваня Которова за живота в Унгария и за работата на Българското училище за роден език
31:30 - Веселина Барки, Веселина Стоилова и Ваня Которова за преподаването в българските училища зад граница и опита на училището в унгарската столица
43:30 - "На око" – представяне в Канада и САЩ на книгата на американеца Рори Милър, който от 15 години живее в България и на книгата "Проклятието на бялото сирене" на Милена Димитрова 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00