Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 17 април 2024 г.

Предаване на Радио България

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните предизвикателства пред студентите от Албания, езикът, който често се оказва пречка пред българите от Албания, особено в досега им с някои български институции. Ще чуем и какви препоръки имат хора като Бледар към българските политици. В предаването ще ви запознаем и с каузата, която обедини българи, живеещи у нас и зад граница – да помогнат на учителя Теодосий Теодосиев да създаде Център за обучение по физика, математика и астрономия. Ще разберем и за специалния ден, който ще има България в Канада. 

01:30 - Актуална информация от България и българските общности зад граница
07:30 - Времето у нас и по света
13:00 - Радио България при българите в Албания: Бледар Алтерзиу от Елбасан
21:50 - Българският език като крайъгълен камък в отношението към България и българското
30:15 - Препоръките на българите в Албания към политиците в България
42:20 - За каузата, която обедини българи, живеещи у нас и зад граница  - в помощ на учителя Тео Теодосиев
50:40 - Кога е денят на България в Канада?
61:30 - Дует Мания с ново предизвикателство  

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00