Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Снимка: Анадолска агенция

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус, съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на около 50 км от ГКПП “Дерекьой” (Малко Търново) на територията на област Къркларели.

Пострадалите пътници са приети в болницата в Къркларели и състоянието на двама от тях остава тежко.

Сред 14-те души в автобуса е имало и двама български граждани. Единият от тях е с леки наранявания – направен му е ядрено-магнитен резонанс, след което е напуснал болницата, а за другия няма информация да е пострадал, каза пред Нова тв генералният консул в Одрин Борислав Димитров.

Генералното консулство на Република България в Одрин следи случая и остава в постоянен контакт с турските власти, информират още от ведомството.

Още информация по темата: 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Спират блок 5 на АЕЦ "Козлодуй" за презареждане с американско ядрено гориво

На 5 май пети блок на единствената атомна централа "Козлодуй" ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA,..

публикувано на 03.05.24 в 10:47

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20