Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Димитър Главчев и Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството.

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Министър-председателят настоява държавният глава да подпише указ за назначаване на двама нови министри – на външните работи и на земеделието. Идеята на Димитър Главчев е самият той да се заеме и с външната политика след освобождаването на Стефан Димитров, а Георги Тахов да стане земеделски министър на мястото на Кирил Вътев.

Румен Радев нарече “авангардно” предложението за съвместяване на премиерския пост с този на външен министър, но уточни: “Ако Димитър Главчев държи, приемам всички негови предложения”.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трафикът от Турция през България се е увеличил с 50% за 5 години

Служебният премиер Димитър Главчев и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък ще посетят в близките дни българо-турската граница при ГКПП "Малко Търново" заради проблема с тежкия трафик и задръстванията. Това беше договорено днес в..

публикувано на 28.05.24 в 15:18
Росица Матева

До дни ще са готови машините за гласуване зад граница

Машините за гласуване в чужбина на изборите за национален и Европейски парламент на 9 юни вече се инсталират. До дни те ще бъдат предоставени на Министерството на външните работи за транспортиране до дипломатическите ни представителства зад..

публикувано на 28.05.24 в 15:10

До 2 юни походът "По стъпките на Ботевата чета" ще достигне връх Околчица

От брега на Дунав при Козлодуй, където през 1876 г. от австрийския кораб "Радецки" е слязла четата на Христо Ботев, тръгна 76-ото издание на Националния поход "По стъпките на Ботевата чета". 120-те километра до историческия връх Околчица,..

публикувано на 28.05.24 в 12:52