Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Снимка: Facebook /Булгапея

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора.

"В най-наситения с музикални събития месец успяхме да намерим и един слънчев следобед, в който да отбележим 5-ата годишнина от създаването на "Булгапея" с чудесен български домашен прием и приятна разходка", написаха във Фейсбук от групата, която изпълнява песни от различните фолклорни области на България.

По случай годишнината всяка от участничките подарила по едно лале на ръководителката на формацията и в крайна сметка се получил приказен - шарен, весел и неповторим, букет. "Да са ни пъстри, катерещи нагоре и удовлетворяващи и следващите 5!", си пожелават българките.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ефективни присъди за българи, източили 53,9 млн. паунда от британската социална система

Четирима българи, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи и пране на пари във Великобритания, получиха присъди между 3 и 8 години затвор от съда в лондонския квартал “Ууд Грийн” , предаде кореспондентът на БНР..

публикувано на 30.05.24 в 16:50
Къщата на Димитър Талев в Прилеп

Правителството търси спешно решение по казуса за къщата на Талев в Прилеп

Правителството възложи на министъра на културата Найден Тодоров в най-кратък срок да проучи възможността и да започне процедурата за закупуването на родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп. Около това се обединиха министрите от служебния..

публикувано на 30.05.24 в 12:56

Българите извън ЕС ще могат да упражнят евровот в дипломатическите ни мисии

В държавите извън ЕС ще може да се гласува за членове на Европейския парламент само в секциите в дипломатически и консулски представителства, уточни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева . "Избирателите, които на 9 юни ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 19:10