Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 29 април 2024 г.

Предаване на Радио България

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки род, в името на неговото спасение. Дни на изпитание за собствените ни души и вяра в светлото човешко бъдеще. Именно на Светъл понеделник специален гост е фотографът, който тези дни ни накара за говорим за кръвните връзки и необходимостта от споделеност и заедност. Валерий Пощаров, който получи голямата награда на Световната фотографска асоциация в категория „Портрет“ за проекта си „Баща и син“, днес ни споделя преклонението си пред своите герои от различни балкански държави и разкрива дълбокия смисъл в това син да хване баща си за ръка. Всичко това и още в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.34 - Актуална информация от България и света

11.21 - Прогноза за времето у нас и по света

16.33 - Отец Борис Борисов от столичния храм „Свето Преображение Господне“ с размисли за Страстната седмица, която припомня смисъла на вечния живот в Бога

25.35 - Колко сила се изисква, за да се хванем ръка за ръка с родителите си, с миналото и наследените ценности? Част от отговора откриваме в международния проект „Баща и син“ на фотографа Валерий Пощаров, който е специален гост в студиото на Радио България. Един разговор за изображенията като универсален език, за необходимостта и едновременно трудността на споделените мигове, за пропастта между поколенията и надеждата в един по-добър свят. 

66.10 - „Песен на деня“ – „Няма значение“ на група Молец


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00

България днес - 13 май 2024 г.

В „България днес“ на 13 май разказваме за международния форум в Атина, посветен на значението на Кирило-Методиевото дело за света, който се проведе на 11 май. По този повод ви срещаме с проф. Константинос Нихоритис – doctor honoris causa на..

публикувано на 13.05.24 в 19:00

България днес - 10 май 2024 г.

В "България днес" на 10 май говорим за началото на предизборната кампания в България и коментираме резултатите от изборите в Република Северна Македония в български контекст. Поздравяваме учителите и учениците от Българското неделно училище "Св. Св. Кирил..

публикувано на 10.05.24 в 19:00