Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

Снимка: Министерство на туризма

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания.

Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на туроператорска дейност и валидна сключена застраховка “Отговорност на туроператора”, а друг - ваучери, издадени на туристи.

При проверените вчера осем автобуса, пътуващи за Турция, както и на упражняващи професията екскурзовод, не са установени нарушения.

Внезапните проверки ще продължат и през следващите месеци. Представителите на бранша сами поискаха повече регулация и контрол срещу нелегалните практики и сивия сектор в туризма.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10

Вижте кои исторически места да посетите навръх Националния празник на България

Над 6 хиляди българи ще се изкачат на паметния връх Шипка на 3 март, за да отдадат почит на загиналите за свободата на България. Други 25 хиляди наши сънародници пък ще използват почивните дни покрай Националния празник – 3 март , за да посетят..

публикувано на 02.03.24 в 05:30