Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Виртуозите на Ла Скала” закриват “Европейския музикален фестивал” във Варна

Снимка: Елит проджектс мениджмънт

Двама световноизвестни български музиканти – цигуларят Марио Хосен и оперната певица Красимира Стоянова, ще си партнират тази вечер във Варна с камерния ансамбъл “Виртуозите на Ла Скала”. Концертът е последен за “Европейския музикален фестивал” и първи от съпътстващата програма на международния музикален фестивал “Варненско лято” 2024.

Програмата на концерта ще бъде с великденски дух и ще представи някои от високите образци на италианския и немския барок. Марио Хосен ще изпълни “Четирите годишните времена” на Вивалди и едновременно с това ще бъде диригент. Сопранът Красимира Стоянова пък ще изпее знаменити арии от произведения на Бах и Хендел.

Работата с такива изключителни професионалисти е едно творческо съпреживяване. Лесно е да се работи с хора, които са запознати с музикалния език, с естетиката на музикалното послание”, каза Марио Хосен пред Радио Варна на БНР.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15