Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камелия Нейкова:

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Камелия Нейкова
Снимка: БГНЕС

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна бюлетина, както и хартиени бюлетини само за НС, каза за БНР председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

На 9 юни т.г. българите ще избират едновременно свои представители в националния и в европейския парламент.

В секции в дипломатическите ни представителства и консулства в страни извън Европейския съюз ще може да се гласува за Народно събрание и за Европейски парламент, ако избирателят има към 9 март настоящ адрес в ЕС”, уточни Камелия Нейкова.

Откриваме секции в 60 държави за изборите 2 в 1

На вота 2 в 1 гражданите ще могат да избират между 22 партии и 11 коалиции.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда, е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04

С българските букви и култура по света (СНИМКИ)

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е сред най-слънчевите в българския празничен календар. И не само защото 24 май е в разгара на пролетта, а защото традицията да честваме..

публикувано на 24.05.24 в 10:05