Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облаци и на места валежи на 2 май

Във Врачанския Балкан
Снимка: Миглена Иванова

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 10°, максималните - предимно между 17° и 22°, в София - около 19°.
Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 m - от сняг. Максималната температура на 1200 m ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.
Над Черноморието облачността ще е значителна, на места ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е около 14°. 
Над по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд. На места в западните райони, където количествата ще са значителни, валежите ще са придружени с гръмотевици. С повече слънчеви часове и почти без валежи ще бъде в Южна Гърция. На Балканите най-прохладно ще е в Истанбул - 17°, най-топло - в Атина - 26°.
Над Западна и по-голямата част от Централна Европа, Централното Средиземноморие, както и над северозападните райони от Пиренейския полуостров облачността ще е значителна с валежи от дъжд, по високите части на планините – от сняг. Значителни ще са количествата в планинските райони, в Уелс и Южна Англия, Югоизточна Франция и в по-голямата част на Италия, където ще е и много ветровито. Повече слънчеви часове ще има в югоизточната половина от Испания. Значителна ще е облачността и над северните райони на Скандинавския полуостров, Финландия, както и над по-голямата част от Европейска Русия, на отделни места с валежи от сняг. Над останалата част от Скандинавието, Дания и Източна Европа ще преобладава слънчево време. На територията на Европа най-студено ще е в Москва - 12°, а най-горещо - в Берлин (27°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55