Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Снимка: sacp.government.bg

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

В него може да участват вдъхновени художници на възраст между 11 и 16 години, съобщават от Агенцията, които имат пълна творческа свобода.

"Линията и чатът са мястото, където те могат да споделят всичко, което ги тревожи, да зададат всичките си въпроси, да бъдат изслушани и подкрепени" – посочва председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова и допълва, че е изключително важно все повече деца да разберат за съществуването на този комуникационен канал.

Идеите за лого на Националната телефонна линия за деца могат да бъдат представени до 30 юни, като за участниците ще има атрактивни награди.

Своите творби малките таланти могат да изпращат по Български пощи за сметка на ДАЗД на адрес: София, 1051, ул. „Триадица” № 2 за ДАЗД или имейл: logo116111@sacp.government.bg.

Освен предложението, имейлът трябва да съдържа трите имена и възраст на детето, име на родител/лице, полагащо грижи за него, адрес за кореспонденция, телефон за връзка с тях, както и специална декларация за съгласие на родител за участие в мероприятието. Неин образец може да намерите на този адрес. Победителите ще станат ясни през септември.

За първите три месеца от настоящата година, обажданията от деца на тази линия са около 6300. В този период подадените сигнали за деца в риск са 405, а проведените консултации са близо 2100.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45