Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с превалявания

Снимка: БТА

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°, в София – около 19°.

Над планините облачността ще бъде значителна, следобед купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12°, на 2000 м – около 4°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, следобед ще вали. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 19°, а на морската вода – 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще има значителна облачност с валежи от дъжд. Над Гърция ще бъде почти без валежи и облачността ще се разкъсва и намалява. В Атина ще бъде 25 градуса, в Белград – 23, в Истанбул – 20, в Букурещ – 19.

Над Британските острови, в района на Ла Манш, Западна Франция и Пиренеите облачността ще бъде значителна и ще вали дъжд. Дъждовно ще бъде и в централноевропейските страни и в Алпите. В района около Урал ще вали сняг. Над останалата по-голяма част от Стария континент облачността ще бъде разкъсана, над Прибалтика, Германия, Полша, Португалия, Испания и Средиземноморието – до предимно слънчево време. В Мадрид ще бъде 29 градуса, в Париж – 25, в Рим и Мюнхен – 24, във Виена – 22, в Стокхолм – 20, в Санкт Петербург – 11, в Москва – 9.

В Чикаго ще бъде 27 градуса, в Кейптаун – 21, в Мелбърн – 19, в Ню Йорк – 14.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45

Националната библиотека посреща патронния си празник с визуален разказ за буквите

Прожекция на 3D мапинг, част от проекта "Скритите букви", ще украси фасадата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" на 23 май. Събитието е посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и..

публикувано на 23.05.24 в 06:35

Жълт код за валежи в четвъртък за 13 области, предимно в Централна България

В четвъртък , 23 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 14°, в София 12°. През деня над Западна и Централна България ще има гръмотевични бури, локални интензивни валежи и опасност от градушки. Максималните температури ще са от 19..

публикувано на 22.05.24 в 19:35