Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив се открива XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

Елитни солисти и ансамбли ще участват в петнайсетото издание на международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, който се открива днес в Пловдив.

Началото ще бъде поставено от големия български цигулар Светлин Русев. Той ще изпълни солови пиеси, а на финала ще свири заедно с младия талант Виктор Трайков и пианистката Мария-Елена Средева.

“Белгийски брас солисти” и дуото Страшо Темков – флейта и Елена Атанасовска – пиано от Северна Македония са чудестранните гости в програмата. След българските музиканти изпъкват имената на оперната прима Красимира Стоянова, която ще се изяви заедно с пианиста Людмил Ангелов, както и на Веско Ешкенази – концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам. Цигуларят ще си партнира с Вероника Тодорова – акордеон и с Георги Милтиядов – пиано.

Сцена на фестивала ще станат знакови места за града – Балабановата къща, Епископската базилика, Римският стадион и Малката базилика.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15

Ерсин Мустафов от JEREMY? със самостоятелен проект – "Не може вечно да вали"

Сякаш в тон с дъждовната пролет навън, Ерсин Мустафов ни отправя ведрото послание "Не може вечно да вали" с едноименната си песен. Тъй като досега го познаваме като фронтмен на JEREMY?, с интерес посрещаме първия му самостоятелен проект –..

публикувано на 03.06.24 в 10:15