Eмисия новини
от 09.00 часа

Строителен работник е новият случай

Още на 15 май е бил поставен под карантина руският гражданин, когото лекуват от COVID-19 в МБАЛ - Шумен, уточниха от лечебното заведение. Мъжът е на 59 години, за него се грижат специалистите от Инфекциозно отделение. Състоянието му е определено от..

26.05.20 09:42 |

Masa urgjente për rimëkëmbjen e sektorit të peshkimit dhe të akuakulturave

Ministria e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pyjeve shpalli masa urgjente në kuadrin e Programit Detar dhe Peshkimi 2014-2020. Për sektorin “Peshkim dhe akuakultura” u siguruan më se 8 milion euro ndihmë falas për luftimin e tendencave negative nga pandemia...

26.05.20 09:35 |

Още 40 милиона за бизнеса

С над 40 милиона лева се увеличава бюджетът по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Програмата стартира преди малко повече от седмица със 173 млн. лева, като вече са..

26.05.20 09:20 |

Vazhdon tendenca që numri i të shëruarve të tejkalojë numrin e të infektuarve nga Covid-19

Testet e reja pozitive me Covid-19 janë 10 dhe me ta numri i të infektuarve arriti 2443 veta. Këtë e njoftoi docenti Angell Kunçev nga Shtabi Operativ Kombëtar më 26 maj në mëngjes. Rritja është me 0.2 për qind mbi bazë të 295 të testuarve gjatë 24..

26.05.20 08:54 |

Θετική η τάση των κρουσμάτων

Τα νέα θετικά δείγματα του COVID-19 είναι 10, με τα οποία ο αριθμός των μολυσμένων έφτασε τα 2443 άτομα, δήλωσε ο αν. καθ. Άνγκελ Κούντσεφ από τον Εθνικό Αρχηγείο. Η αύξηση είναι κατά 0,2%, με βάση 295 εξετάσεις για τις τελευταίες 24 ώρες. Τέσσερις από..

26.05.20 08:54 |

Kopshtet hapin dyert

Kopshtet dhe çerdhet në vend që nga 26 maj rifillojnë punën e tyre. 26 për qind prej prindërve kanë dëshirë që fëmijët e tyre të frekuentojnë kopshtet, ndërsa ata që dëshirojnë që fëmijët e tyre të frekuentojnë çerdhet janë 43 për qind. Sipas..

26.05.20 08:43 |
Manfred Weber

Bullgaria mund të përfitojë nga Fondi i Rimëkëmbjes

Bullgaria është ndër vendet të cilët mund të përfitojnë nga Fondi i Rimëkëmbjes pas pandemisë së Covid-19, megjithë numrin e ulët të të infektuarve. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare kryetari i grupit të Partisë Popullore..

26.05.20 08:13 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 79

Po ulet numri i rasteve pozitive të Covid-19 te ne Gjatë 24 orëve të fundit janë testuar 443 veta për Covid-19, 6 prej të cilëve kanë dhënë rezultat pozitiv. Këtë e bëri të ditur Shtabi Operativ Kombëtar. Kështu numri total i rasteve të..

25.05.20 18:08 |

Све више излечених од Covid -19 жели да постане донор

Начелник катедре за инфективне болести доц. д-р Геори Попов је за Бугарску националну телевизију рекао да се лечење крвном плазмом примењује пре него што дође до тешке фазе болести. По њему већина излечених пацијената жели да постане донор...

25.05.20 17:18 |
doc. dr. Georgi Popov

Gjithnjë e më shumë pacientë të shëruar nga Covid-19 në Bullgari duan të bëhen donatorë

Shefi i Katedrës për Sëmundjet Ngjitëse pranë Akademisë Ushtarke-Mjekësore doc. dr. Georgi Popov komentoi para Televizionit Kombëtar Bullgar se mjekimi me plazmë gjaku aplikohet që para se të fillojë faza e rëndë e sëmundjes. Sipas tij..

25.05.20 17:11 |
Всички новини: днес | вчера