Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 юни на Детски панаир

БНР Новини
3
Снимка: БТА

В Деня на детето 1 юни Детският панаир, организиран от Фондация „Изиарт”, за пета поредна година се провежда в Градската градина пред Народния театър. Той е най-големият детски фестивал в България с разнообразна програма от над 70 ателиета със свободен достъп за децата. След огромния успех на първото издание в София през 2011 г. панаирът се провежда и в Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Враца, Сливен.


Целта на Детския панаир е да се предостави възможност на по-широк кръг от семейства да се включат във всички културно-развлекателни и възпитателни инициативи в рамките на събитието. Има различни безплатни форми, чрез които децата ще се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта. Във всеки град, в който се провежда Детски панаир, се организират тематични игри в местните музеи, с които да се насърчи интереса на децата към културно историческото наследство. Проектът е отворен към всички желаещи да се включат и направят децата щастливи. Още за събитието разказва Станка Желева, председател на фондация „Изиарт”.



Снимки: БТА и БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия