Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Madonna & Quavo, Daddy Yankee & Snow feat. Katy Perry, Steve Lacy

След Champagne Rosé очакваме втория проект на Мадона с Куейво
Снимка: reddit.com

СнимкаГорещи предложения от Мюзик Пойнт

Madonna & Quavo – Future

Чисто новият албум на Мадона със заглавие Madame X ще излезе след по-малко от месец и в подготовката за премиерата звездата пуска серия от колаборации. В новата доза от предястието можем да чуем познатия от Мигос рапър Куейво. Двамата ни дариха един погален от реге поп трак, който ни зариби от първо слушане. Очакваме да видим Future по време на гостуването на Мадона на Евровизия в Тел Авив в събота.

Това е вторият проект на Мадона с Куейво. Предишният - Champagne Rosé бе от соловия дебют на Куейво Quavo Huncho.

Албумът Madame X излиза на 14 юни.

Future e премиера на седмицата в Мюзик Пойнт.


Daddy Yankee & Snow feat. Katy Perry – Con Calma

Ето една интерпретация на класика, която за Дади Янки цели „обединение на поколенията“. Тук  регетон звездата изгражда мост между младежите и онези, които са били младежи през 90-те. За основа на Con Calma е използван денсхола емблемата Informer на Snow - трак, с който Дади Янки е израснал в Пуерто Рико.

В интерпретацията му с потенциал за безпощаден световен хит наскоро бе добавена и Кейти Пери.

Steve Lacy – N Side

Стийв Лейси е готов да изгрее в пълната си прелест. Той е работил с имена като Соланж и Вампая Уикенд. Също така е част от калифорнийския колектив Ди Интернет. Няма как да забравим работата му над последния албум на бандата Hive Mind, който накара критиците да бъдат във възторг. N Side e от предстоящ да излезе на 24 май албум.

В интервю за изданието Ай-Ди Лейси разкри, че работата над проектът е започнала преди около две години. В албума се очаква да са засегнати теми от неговото личностно израстване, което е включвало размисли за неговата сексуалност.  

За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Милена Шушулова, проф. Момчил Георгиев, проф. Милена Моллова и Варта-Естер Каспарян  (от ляво на дясно)

За първи път Международният фестивал - "Софийски музикални седмици" ще има есенно издание

Своеобразен празник на духовността, на музиката и културата стартира с 55-тото издание на Международния фестивал "Софийски музикални седмици". Историята на този престижен фестивал започва с едно съдбоносно събиране на изтъкнатите български музиканти Панчо Владигеров, Любомир Пипков и Богомил Стършенов. Те заявяват: "Крайно време е София да..

публикувано на 28.05.24 в 10:23
Даниел Верстапен

България е част от световното турне на белгийския пианист Даниел Верстапен

"Това, което най-много ми харесва в България е природата , но и страната ми харесва, каза в "Понеделник вечер" белгийският пианист Даниел Верстапен . България е част от световното му турне Reconnection . Събитие, което го отведе до едни от най-големите зали в света като "Карнеги Хол" в Ню Йорк и "Сидни опера" в Австралия.  В България той ще..

публикувано на 27.05.24 в 14:26

"Музика в портрети" с певица, гъдулар, кавалджия и Оркестъра за народна музика на БНР

"Музика в портрети" ще представят Оркестърът за народна музика на БНР и диригентът Димитър Христов на 23 май, четвъртък, от 19 часа в Първо студио на Радиото. Концертната програма ще срещне публиката с таланта на певицата Магдалена Карамитева , кавалджията Димитър Карамитев  и гъдуларят Димитър Гугов . И тримата живеят в чужбина..

публикувано на 20.05.24 в 17:21

Пътешествия и контрасти в програмата на Радиооркестъра тази вечер

Да се родиш във  Виена в музикантско семейство  – така започва историята на виолончелиста Томас Аунер, който ще бъде солист на концерта на Радиооркестъра тази вечер, в зала "България". Темата, която разработва за магистратурата си е за развитието на виолончелото като солов инструмент през първата половина на XVIII век във Виена. Специализирал е при..

публикувано на 17.05.24 в 09:55

Соня Йончева възражда списанието “Български артист“

Световноизвестна оперна певица, продуцент и посланик на УНИЦЕФ, Соня Йончева добавя още едно амплоа в биографията си - на издател. На 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в разпространителската мрежа ще се появи списание “Български артист“. “Искам да издигна..

публикувано на 16.05.24 в 10:05

Пролетното издание на SoFest ще зарадва столичните меломани

Фестивалът SoFest радва столичните меломани и техните гости със симбиоза от изкуства на високо ниво вече седма година, а този път – в цели три издания. Организаторите се движат през сезоните мощно, уверено и обмислено, като се въздържат от експанзивно взети решения и залагат на градска култура и музика, които следват европейските стандарти. Проявите..

публикувано на 14.05.24 в 13:10

25 години група D2

Емблематичната група D2 ще отбележи 25 години на сцената с концерт в зала 1 на НДК. Събитието ще се състои  на 10 май 2024 г. Бандата ще изпълни на живо песните, създали и наложили музикалните правила за няколко поколения, както и съвсем нови песни, които подготвя в момента. Група D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 02.05.24 в 14:25