Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нарисувайте любим герой - предизвикват от младежкия Червен кръст

Снимка: Български младежки Червен кръст - София

Българският младежки Червен кръст  организира конкурс за рисунка и онлайн обучение за деца по първа помощ по програма "Хелфи", съобщиха от БЧК.

В конкурса за рисунка на тема "Моят любим герой" може да участват деца на възраст до 11 години. Името и годините на детето трябва да бъдат написани на гърба на рисунката. Снимката на рисунката трябва да се вижда ясно и да бъде с добро качество. Творбите трябва да бъдат изпратени до 17.00 ч. на 8 юни, на имейл youth.pr@redcross.bg.

Всички деца ще получат грамота за участието си на имейла, от който е изпратена рисунката, а пет от тях ще получат награди.

Уроците по първа долекарска помощ ще се проведат в периода 2-5 юни. Обучението ще бъде излъчвано в онлайн каналите на БМЧК / YouTube и фейсбук/, всеки ден от 16.00 ч., като времетраенето ще бъде от 7 до 10 минути.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мораториумът върху плащанията към банките - глътка въздух за потребителите

По искане на Асоциацията на банките, БНБ удължи срока за подаване на искания за отсрочване на задължения с три месеца. Така новият срок, в който клиентите могат да поискат отсрочка за кредитите си, е 30 септември т.г. Това автоматично удължава и срока за действие на мораториума върху плащанията до 31 март 2021 г.  Големият брой подадени заявления..

публикувано на 16.07.20 в 18:28
Така изглежда новият Център за обществена подкрепа в Самоков

Център ще оказва обществена подкрепа на десетки в Самоков

Изоставено училище в Самоков (бившето „Никола Драмалиев”) беше съживено и вече ще се използва като Център за обществена подкрепа. Намира се на ул.“Бузлуджа” 2. Новият социален проект ще помага на хората в нужда на всякакви възрасти в общината. Той е финансиран по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси, а капацитетът му е 100..

публикувано на 16.07.20 в 18:02

Експерти: В момента кризите в България са три

Темата за комуникационната и медийната грамотност е сред най-важните в съвремието. Нормално е медиите, дори и най-авторитетните като източник, да са на различни позиции в ситуация като днешната в България – да има и про-правителствени, и про-протестиращите. Идеята, че в социалните медии може да се види цялата истина, не е най-добрата...

обновено на 16.07.20 в 17:18

Отвори Първа читалня на Националната библиотека

Увеличение на броя на читателите от началото на годината, отчитат от Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“. Това се дължи най-вече на възможността да се използват онлайн ресурсите на най-голямата обществена книгохранилищница в страната по време на извънредното положение и сега в условията на епидемична обстановка. Институцията възстановява..

публикувано на 16.07.20 в 15:56

Изкуственият интелект - двата полюса на доверие

Много често в съвременния свят обвързваме изкуствения интелект с това, което сме гледали по филмите. Развитието му на този етап обаче е по-скоро свързано с методи от машинното обучение, които ни позволяват да автоматизираме задачи, които обикновено се изпълняват от хора.   Все още има доста време до момента, в който редом до нас на улицата ще се..

публикувано на 16.07.20 в 15:49

Българско кино и мексиканска храна под софийско небе

Любителите на българското късометражно кино събира тази вечер на  "Кино и гуакамоле на открито" едно ново пространство за неформално образование, наречено EDU space. От сдружението за българско късометражно кино “Кинематограф” са подбрали филмите с много чувство за хумор. “Селекцията е много добре подбрана от тях, като експерти в тази сфера. Филмите..

публикувано на 16.07.20 в 13:52

Проф. Людмил Христов ни припомня "Осъдени души" със специална изложба

Непоказвани досега фотографии на проф. Людмил Христов, както и архивни кадри от целия процес по заснемането на кино класиката „Осъдени души" (1975), ще можем да видим от днес до 21 август в галерия „УниАрт“. Изложбата ще бъде открита днес в 16:30. Организирана е от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ и проф. Людмил Христов ...

публикувано на 16.07.20 в 13:13