Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Район "Люлин" празнува

Снимка: fb/район "Люлин"

Днес столичният „Люлин“ отбелязва районния си празник. Тази година от администрацията на района са подготвили 4-дневен фестивал, с който да зарадват жителите на най-многолюдния квартал не само в София, но и в страната.

Празникът започва в 17.00 часа, с празнично шествие на учениците от район „Люлин“ по бул. „Захари Стоянов“. Фестивалът е под надслов „Единство в многообразието“.

След празничното шествие, от 17.30 ч. е предвиден концерт на учениците от район “Люлин”, а в 20.00 ч. жителите на района могат да присъстват на концерт с участието на Дичо, група “Опиум”, група “Спални места” и група “Захар”.

Програмата продължава на 10 май, в 10.00 часа с програма за децата с участието на аниматори.

-  12.00 ч. - Празнична програма

-  20.00 ч. - Празничен концерт с участието на Валя Балканска, Яни Янков и Анелия

На 11 май, в 10.00 часа, аниматори отново ще забавляват децата, а в 20.00 часа в празничния концерт ще вземат участие Expose, Йоана Сашова и Лора Караджова.

В 10.00 часа, на 12 май, отново е предвидена програма за децата с участието на аниматори, а 4-дневният фестивал ще завърши с концерт с участието на Alex P и Криско. Началният час е 20.00 ч.

Фестивалът ще се проведе на голямата поляна, срещу Кооперативния пазар, в „Люлин“ – център.

Какво още предстои в района и какви паркинги предстои да бъдат построени, чуйте в разговора на Божидар Янев с кмета Георги Тодоров.


По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Температурите тръгват нагоре, в София днес ще е около 25°

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната и купесто-дъждовна, съобщиха от НИМХ. Там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър. С него дневните температури още ще се повишат..

публикувано на 31.05.24 в 07:35

Стартира записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад"

Записването за новото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира. Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Социално-образователната инициатива се реализира под формата на предприемачески състезания. За първи път тази година Националната кампания „Започни млад“ добавя към формата си и..

публикувано на 30.05.24 в 18:55
Александър Кашъмов

В Прага обсъждат свободата на информация в Централна и Източна Европа

Свободата на информация в Централна и Източна Европа е темата на кръгла маса, която се провежда в чешката столица Прага. Събитието е част от сътрудничеството между института CEELI и гражданското общество в Централна и Източна Европа. В него са включени представители на различни европейски организации от Чехия, Словакия, Полша, Украйна,..

публикувано на 30.05.24 в 17:44

Организират лятно училище за ученици "Защо ни е да помним" в Белене и о. Персин

Фондация "Софийска платформа" организира лятно училище "Защо ни е да помним?“ в гр. Белене и остров Персин, което ще се проведе между 1-ви и 6-ти юли.  На него подрастващите и младите хора ще могат да научат повече за комунистическия режим в България. Белене и островите около града са едно от най-красивите, но и най-страшни места в..

публикувано на 30.05.24 в 17:19

Включват български ученици в европейската инициатива "Тийн мрежа проверка на факти"

Европейската инициатива "Тийн мрежа за проверка на факти" се провежда за първи в България. Тя е част от международния проект "Media Wise" и е насочена към ученици от 8-и до 12-и клас. Целта е да се обърне статистиката, според която България има един от най-ниските индекси на медийна грамотност в Европейския съюз (ЕС), посочват от..

публикувано на 30.05.24 в 17:15

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове, сочи проучване на Асоциацията на българските застрахователи. Въпреки това се забелязва ръст на застраховките на домовете, коментира пред Радио София Лили Стоянова – член на АБЗ. „Според това проучване на Асоциацията на българските застрахователи, делът на хората със..

публикувано на 30.05.24 в 16:23

Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия

Във вторник се проведе конференцията „Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия", организирана от Българската търговско-промишлена палата и Българо-Хърватски бизнес клуб. От 2023 година Хърватия официално въведе еврото за разплащателно средство в страната. На конференцията беше обсъден опита на държавата и..

публикувано на 30.05.24 в 15:06