Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология

Облаци и дъжд, в София - до 13 градуса

Жълт код за интензивни валежи е обявен в 8 области на Западна България

Снимка: БГНЕС

Облачността ще остане предимно значителна. Ще има и валежи от дъжд, на повече места в западната половина на страната. В отделни райони, главно в Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са временно интензивни. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.
Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София - около 9°, максималните - между 13° и 18°, в София - около 13°.

  • Жълт код за интензивни валежи е обявен в 8 области на Западна България. Количествата валежи там ще са между 15 и 25 mm,
    в отделни райони и до 30-35 mm.
Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-16°, колкото температурата на морската вода.

Над планините облачността ще е предимно значителна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, над около 2200 m - от сняг. В отделни райони главно в Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

В четвъртък в Западна България валежите ще продължат, но ще са на по-малко места и по-слаби, в процес на спиране. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните в четвъртък - между 13° и 18°.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Радев

Атанас Радев: Изходът от ситуацията е създаване на правителство с широка подкрепа

Сега големият въпрос е коя политическа партия ще бъде втора, коментира пред Радио София политологът Атанас Радев. „Кирил Петков излезе със свой пост и каза, че няма да се коалира с ГЕРБ и с ДПС. Оттам нататък остава въпроса и не може да се отрече, че ГЕРБ успяват да балансират в такива кризисни ситуации“, каза Радев. Той коментира и..

публикувано на 09.06.24 в 23:33
Доц. Иво Инджов

Доц. Иво Инджов: 33% избирателна активност е дъното, което достигат българските парламентарни избори

Най-голяма тревога на тези избори буди рекордно ниската избирателна активност, коментира пред Радио София доц. Иво Инджов - експерт по политически комуникации. „33% избирателна активност е дъното, което достигат българските парламентарни избори. Тя може малко и да нарасне, но със сигурност се очертава да бъде под 2,5 млн. души отишли до..

публикувано на 09.06.24 в 22:26
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Трудно може да се състави правителство без нови преговори

Ниската избирателна активност е нов антирекорд, което е червена лампа, че явно гражданите са изморени и политическите формации няма какво ново да им предложат, коментира пред Радио София Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан", социологическата агенция, с която БНР работи на изборите 2 в 1. „ГЕРБ печели безапелационно първото място и има..

публикувано на 09.06.24 в 21:29

Интересуват ли се политиците от гражданите?

След натрупване на избори пред българските граждани, обществото ни усеща пренасищане и не проявява интерес към политическите събития. Затова питаме гражданите на София дали се интересуват от процесите в държавата преди изборите и усещат ли политиците по-близо до нуждите на обществото, особено след предизборната кампания. Кой е националният..

публикувано на 09.06.24 в 20:48
Проф. Ингрид Шикова

Проф. д-р Ингрид Шикова: Европейският съюз е тревопасно животно между хищници

Изборите за Европейски парламент са много важен момент както за Европейския съюз така и за България. Това каза пред Радио София проф. д-р Ингрид Шикова - основател на специалност „Европеистика“ към СУ, експерт в областта на политиките на ЕС и европейската интеграция. „Светът се променя по-бързо отколкото сме предполагали, че е възможно, става..

публикувано на 09.06.24 в 20:11

"Галъп" за активността към 17 часа: 23% за парламентарните избори и 24% за европейските

Към 17 часа отчетената избирателна активност за парламентарните избори е малко над 23%, а за европейските избори тя е малко над 24%. Това съобщи пред БНР социологът от "Галъп" Яница Петкова. "Това е една сравнително по-ниска активност от тази, която имахме на миналите парламентарни избори. Тогава към същия час нашата агенция е отчела 30%..

публикувано на 09.06.24 в 18:29

524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство са получени в МВР

Увеличават се сигналите за нарушения на изборното законодателство, подадени в МВР. От вътрешното министерство уточняват, че от началото на предизборната кампания до 16:00 часа днес в Столичната дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на МВР в цялата страна са получени вече 524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. До..

публикувано на 09.06.24 в 17:02