Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоинспекцията в Бургас е издала 10 акта и наказателни постановления заради изливане на непречистени води в морето

вършец пречиствателна станция отпадни води
Снимка: Община Вършец

Екоинспекцията в Бургас е издала 10 акта и наказателни постановления на черноморски общини и търговци заради изливане на непречистени води в морето. Водите са били и зауствани без разрешително. Санкция от 150 000 лева е наложена и на пречиствателната станция "Елените" за замърсяване на черноморското крайбрежие.

За изливане на непречистени води в морето край курортното селище Синеморец и неправомерното заустване на отпадните води от канализационната система на село Варвара на община Царево са издадени две наказателни постановления.

Санкции са наложени също на община Созопол, както и на собственик на казан за ракия в Каблешково, който е изливал неправомерно производствени води.

Актове с глоби от 2 000 лева са съставени на Камено и Царево за превишени норми на измерваните замърсители с пречиствателни станции.

От регионалната екоинспекция в Бургас напомнят, че  до края на месеца всички локални градски пречиствателни станции, както и канализационните системи на селищата и промишлените обекти трябва да представят  издадените разрешителни за заустване на отпадни води за изминалата 2013 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!