Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Строги мерки за придвижване и вечерен час се въвеждат в старозагорския квартал "Лозенец"

С решение на Общинския щаб за превенция разпространението на COVID- 19  в Стара Загора се въвежда строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване в кв. Лозенец.

Считано от 16,00 часа днес -1 9 март,  се забранява събирането на повече от две лица  на обществени места в квартала. Въвежда се  вечерен час от 20 часа до 04 часа, като в този часови диапазон се забранява придвижването на граждани на територията на жилищния район.

На всички влизащи или излизащи лица ще се извършва записване на личните данни, както и причините за влизане и излизане от квартала. Това ще се извършва от служители на МВР в специален за целта дневник. Хората, работещи на смени, ще се придвижват след показване на служебна бележка от предприятието или организацията, в която са заети - за времето на явяване и напускане на работа.

Няма да се допускат лица без постоянен или настоящ адрес на територията на кв. „Лозенец”. Придвижването на гражданите ще бъде задължително с предпазни маски. Препоръчва се ограничаване до  минимум движението на лица над 65-годишна възраст. Изключения ще се правят за автомобили на МВР, ПБЗН и ЦСМП.

Зареждането с хранителни продукти и лекарства ще се извършва в светлата част на деня след проверка от органите на МВР.

Препис от заповедта е връчен на  главният специалист на кв. Лозенец Ганко Ганев, Заместник кметове, Секретар на Община Стара Загора, директор на ОД-МВР – Стара Загора, РД ПБЗН Стара Загора и ЦСМП за сведение и изпълнение и на Директор на РЗИ - Стара Загора и Областен управител .

Контролът по изпълнението е възложен на ресорните заместник кметове и на секретаря на Община Стара Загора.


Още от категорията

Росен Плевнелиев: Прогресивна данъчна система води до по-голяма справедливост

Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Браншът е един от най-силните генератори на сивата икономика в страната. Това заяви пред Радио Стара Загора и БНР Росен Плевнелиев, президент на България между 2012-2017 г.  Според..

публикувано на 25.05.20 в 17:23

Бракониери убиха черния лешояд Ултрон

Черният лешояд Ултрон, дарен на страната ни от белгийския зоопарк Planckendael, е бил открит прострелян от бракониери в Кърджалийско, съобщиха от "Зелени Балкани". Този рядък и величествен вид, за чието завръщане в България от неправителствената..

публикувано на 25.05.20 в 12:42

Започна онлайн гласуването за Царица Роза в Казанлък

Изборът на Царица роза в Казанлък започва официално от днес. Тази година най-красивата абитуриентка в общината и царица на цветята ще бъде избрана в онлайн версия на конкурса. Конкурсът за избор на Царица Роза 2020 ще се проведе за първи път..

публикувано на 25.05.20 в 11:31

Градският часовник в Сливен звуча с химна „Върви народе възродени"

За първи път в Сливен от градския часовник точно на обяд в 12.00 часа прозвуча празничния химн „Върви народе възродени.“ Решението на кмета Стефан Радев  за промяната в звученето на мелодията на часовника от „Стани, стани юнак балкански“ с химна на..

публикувано на 24.05.20 в 14:59

На официална церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Навръх празника на славянската писменост и култура 24 май в зала „П.Р.Славейков“ на Община Стара Загора бяха връчени тазгодишните награди „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за успехи в сферата на културата, образованието и науката. Въпреки липсата на..

публикувано на 24.05.20 в 14:50

Митрополит Киприан с поздрав за 24 май

Братя и сестри, Днес е 24 май - най-светлият български празник, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празник, в който заставаме пред светлите ликове на светите братя Кирил и Методий, за да се поклоним пред..

публикувано на 24.05.20 в 10:32

В Ямбол връчват наградите за образование, наука и култура

а 26 май, вторник, от 10:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ ще бъдат връчени наградите за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов по Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол. В 10:30 часа в..

публикувано на 24.05.20 в 10:25
Хасково

В Хасково връчват отличията „Ученик на годината“

Кметът на Хасково Станислав Дечев ще връчи днес отличието „Ученик на годината“. Церемонията ще се състои от 10:30ч. пред Паметника на будителите. Наградата „Ученик на годината“ се дава по повод 24 май – Денят на българската просвета и на славянската..

публикувано на 24.05.20 в 09:51
Регионална библиотека Сливен

Документална изложба в Сливен по повод 24 май

Документална изложба от редки и ценни издания, представяща най-важните моменти от развитието на българската книжовност бе открита в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ Сливен. Изложбата е по повод Деня на славянската писменост и българска култура..

публикувано на 23.05.20 в 13:53

Детските градини и яслите в Сливен отварят на 29 май

Детските градини и яслите в Сливен ще заработят от 29 май,съобщиха от общинския пресцентър. Дотогава те ще бъдат заредени с необходимите хранителни продукти и дезинфекционни препарати и предпазни средства. В края на следващата седмица педагогическият и..

публикувано на 23.05.20 в 09:46