Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гласуват да отпусне ли Раднево на болницата си пари за дезенфектанти

29 000 лв. за дезинфектанти, лични предпазни средства и консумативи ще поиска новият управител на болницата в Раднево на днешната общинска сесия.

“Общинският съвет може да гласува сумата, като коригира бюджета на Общината за тази година.  В дневният ред на заседанието има 18 точки", съобщи кметът на Раднево д-р Теньо Тенев и поясни, че на сесията няма да бъдат допускани граждани.  

"Ще присъстват само общинските служители, които имат отношение към точките в дневния ред. Ще спазим изискванията за отстояние на около 1,5 на общинските съветници един от друг“, допълни пред Радио Стара Загора д-р Теньо Тенев.

Целият разговор на Кристина Русева с него може да чуете в звуковия файл. 


Още от категорията

Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19 на фона на инфектирана клетка, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

399 случаи на коронавирус у нас

Потвърдените случаи на Covid-19 у нас вече са 399 , сочат данните на Националния оперативен щаб, оповестени от Министерството на здравеопазването. Новите лабораторно доказани случаи са 20, като 19 от тях са в София, а един в Перник. Хоспитализираните..

публикувано на 31.03.20 в 17:27
Снимка: Личен Архив

Мартин Акинреми: Англичаните не изглеждат притеснени от настоящата ситуация

Въпреки постоянните съвети, които чуваме от всички страни, има хора, за които е наложително и не търпи отлагане да пътуват от и за България. Такъв е случая на Мартин Акинреми - старозагорец до скоро пребивавал в Англия в Графство Девън, град Торки...

публикувано на 31.03.20 в 17:00

25 нови случая на Covid-19 в България за денонощието, общо са 379

Случаите на COVID-19 у нас са вече 379. Това заяви на редовния брифинг на Националния оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Нови 25 случая на заболели от коронавирус и всички те са в София. 113 са в болница, 13 са интубирани и се намират..

публикувано на 31.03.20 в 08:35

Атомен кислород деактивира коронавируса

Кислородът е този, който по естествен път може да деактивира устойчивостта на коронавируса. Разпространението и мутацията на ковид-19 по принцип се контролира от природата,  каза за Радио Стара Загора професорът по електрофизика Жеко Ганев.  Според..

публикувано на 31.03.20 в 07:40

Д-р Александър Симидчиев: До две седмици ще имаме по-точен статистически модел на епидемичния процес!

Скрининговото проучване на 1000 души, с бързи тестове за коронавирус, започва в началото на тази седмица, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Д-р Александър Симидчиев, член на Медицинския експертен съвет към Министерския съвет. Проучването ще бъде..

публикувано на 30.03.20 в 13:52

С над 280 легла за настаняване на болни от коронавирус разполагат областните болници в Стара Загора

Малко над 283 болнични легла, които при необходимост могат да бъдат заети от пациенти с коронавирус, има в болничните заведения на територията на област Стара Загора , информира Гергана Микова, областен управител и председател на Областния здравен..

публикувано на 30.03.20 в 11:36

Генерал Мутафчийски: Няма бум на заразените, шестима вече са починали

"Няма бум на заразените в България, няма и смъртност както и в другите държави", каза ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса професор генерал Венцислав Мутафчийскки на брифинг. Общият брой на заразените е 331. Той потвърди,..

публикувано на 28.03.20 в 18:10

311 легла са осигурени за лечение на пациенти с COVID-19 в Сливен

311 легла в държавни и частни болници в област Сливен са предвидени за наблюдение и лечение на пациенти с COVID-19. Това стана ясно след заседанието на Областния кризисен щаб  с участието на ръководители на всички лечебни заведения и на съсловните..

публикувано на 27.03.20 в 16:56

В елховската болница липсва апаратура и персонал

Общинската болница в Елхово разполага с помещения за прием на пациенти с коронавирус, но липсват апаратура и медицински персонал. Репортаж по темата на кореспондента ни Даниела Костова

публикувано на 27.03.20 в 16:21

Полицията в Сливен залови четирима нарушители на карантината

Четири бързи производства са образувани в Районна прокуратура – Сливен за нарушаване на карантината, съобщават от полицията. За денонощие са извършени 578 проверки за спазване на карантинния период на завърнали се от чужбина.  Най-много адреси за..

публикувано на 27.03.20 в 13:37